Vanliga frågor till Lindt | Lindt Shop SE (2024)

Table of Contents
ALLERGIER, NÄRINGS- OCH DIETRESTRIKTIONER Finns det gluten eller kornmalt i Lindt-choklad? Är Lindt produkter nötallergen säkra? Sojalecitin i Lindt-produkter Vilka Lindt-produkter är lämpliga för personer med laktosintolerans? Inkluderar alla Excellence-kakor en varning för sesamallergen? Ägg eller fjäderfäingredienser i Lindt-produkter Säljer ni sockerfria/ -reducerade chokladprodukter? Är Lindts chokladprodukter lämpliga för veganer? Är Lindts chokladprodukter lämpliga för vegitarianer? ANDRA INGREDIENSER I LINDT PRODUKTER Finns det flavanoler i Lindt-choklad? Hur mycket koffein är det i Lindt choklad? Innehåller Lindts produkter alkohol? Finns det transfetter eller hydrerade oljor i Lindt-choklad? Använder Lindt palmolja och om så är den anskaffat på ett hållbart sätt? ÖVRIGA PRODUKTFRÅGOR Var kommer våra kakaobönor ifrån? Vad gör Lindt & Sprüngli när det gäller hållbart inköp av kakaobönor? Vad betyder 70% kakao (eller någon annan procent kakao)? Vad är kakaohalten i Lindt choklad? HUR FÖRVARAR JAG BÄST LINDT CHOKLAD Vad kan hända om chokladen inte förvaras på rätt sätt? Vilka är de gråa ränderna som kan uppstå på choklad? / Vad är fettblomning? / Vad är värmepåverkad choklad? Vad är sockerblomning på choklad? Hur ska jag bäst förvara min choklad? Kan jag förvara Lindt Choklad i kylen? Hur lång är hållbarheten för Lindt Chokladprodukter? INFORMATION OCH ANDRA FRÅGOR Frågor angående smakprover Anställningsmöjligheter Fabriks rundturer Forskningsinformaion vid utbildning Våra butiker Hur skickar jag in ett klagomål? FAQs
Vanliga frågor till Lindt | Lindt Shop SE (1)Vanliga frågor till Lindt | Lindt Shop SE (2)

ALLERGIER, NÄRINGS- OCH DIETRESTRIKTIONER

Finns det gluten eller kornmalt i Lindt-choklad?

Gluten finns i flera premiumchokladprodukter som Lindt & Sprüngli producerar; antingen som spannmålsingrediens eller som kornkomponent. När kornmaltextrakt är den enda glutenhaltiga spannmålsingrediensen i ingredienslistan, är kvantitet som används i receptet så låg att glutenhalten är under 20 mg/kg (vilket är ""glutenfritt"" enligt EU:s regler och Codex Alimentarius).För konsumenter som är känsliga för gluten har vi vissa premiumprodukter med hög kakaohalt som är tillverkade utan spannmål eller kornmalt. Det är fyra produkter från vårt EXCELLENCE-sortiment - 70 %, 85 %, 90 % och 99 %. Vidare har vi även Lindt Excellence (EXCELLENCE) a Touch of Vanilla vit chokladkaka, Lindor (LINDOR) jordgubbar och gräddtryffel, Lindor vit chokladtryffel och Lindor (LINDOR) vita chokladkakor som inte innehåller någon glutenhaltig ingrediens i receptet eller spår från korskontakt och är därför lämplig för konsumenter som är känsliga för gluten. Se alltid ingredienslistan på produktens förpackning för definitiva råd.Vi är lyhörda för det faktum att det finns konsumenter som inte kan njuta av all vår choklad just nu, och vi hoppas att vi i framtiden ska kunna utöka vårt produktsortiment för att tillgodose våra konsumenter med varierande kostbehov.

Är Lindt produkter nötallergen säkra?

Tyvärr är ingen Lindt-produkt 100% garanterat nötallergensäkra. Alla våra Lindt produktionsanläggningar globalt är jordnötsfria sedan 2016. Varningen "kan innehålla nötter" informerar dig om att produkten kan innehålla små spår av nötter eftersom de produceras på samma produktionslinjer. Spår av mandel, hasselnöt, pistage, macadamia, cashew eller pekannöt kan förekomma i mycket sällsynta fall eftersom choklad som innehåller nötter tillverkas på samma linjer eller i samma produktionsområde. Men "nötterna" inkluderar inte jordnötter. Alla Lindts tillverkningsanläggningar bearbetar nötprodukter, så det finns en potential för korskontaminering. Även om Lindt har den mest grundliga rengöringsprocessen, kan små spår korsa kontakt med andra produkter inom fabriken. Enligt allergenexperter kan ett enkelt spår av nötprotein orsaka en allergisk reaktion och vi råder dig att rådfråga din läkare för en konsumtionsrekommendation. Lindt är medveten om den växande förekomsten av begränsade dieter på grund av nötallergier, och vi är mottagliga för det faktum att dessa konsumenter kanske inte kan njuta av vår choklad just nu.

Sojalecitin i Lindt-produkter

Sojalecitin finns i våra vanliga mörka chokladprodukter, samt mjölk- och vitchoklad. EXCELLENCE 70%, 85%, 90% och 99% barer (kakor) är våra enda produkter som inte innehåller sojalecitin. Vi har ett omfattande allergenkontrollprogram på plats och vi följer strikta tillverkningsrutiner för att minska risken för korskontaminering. Vi märker dock alla våra produkter med "kan innehålla soja" som en försiktighetsåtgärd för de mest känsliga konsumenterna.

Vilka Lindt-produkter är lämpliga för personer med laktosintolerans?

Lindt använder skummjölkspulver, helmjölkspulver och andra mejeriingredienser i många av våra chokladprodukter. Medan våra vit- och mjölkchokladprodukter innehåller mest, innehåller Excellence (EXCELLENCE) 70 %, 85 %, 90 %, 99 % och 100 % inte mjölkprodukter. Men alla Lindts tillverkningsanläggningar bearbetar mjölk, mörka och vita chokladprodukter. Vi har ett omfattande allergenkontrollprogram på plats och vi följer strikta tillverkningsrutiner för att minska risken för korskontaminering, vi märker dock alla våra chokladprodukter som inte innehåller mjölk som en ingrediens med "kan innehålla mjölk " som en försiktighetsåtgärd för de som är mest känsliga för mjölk och mjölkingredienser. Av de skälen har Lindt inte produkter som är lämpliga för personer med svår laktosintolerans.

Inkluderar alla Excellence-kakor en varning för sesamallergen?

Vi har en anläggning som tillverkar produkter som innehåller sesam. Därför vidtar vi försiktighetsåtgärder för att skydda våra konsumenters hälsa genom att inkludera sesamallergenvarningen på förpackningen till choklad som producerats på denna anläggning. Vi säljer även EXCELLENCE-kakor som är tillverkade i en annan anläggning där sesam inte förekommer, de EXCELLENCE-kakor som tillverkas där saknar en sesamvarning. Vänligen kontrollera ingredienslistan varje gång för att verifiera om en produkt innehåller sesam som ingrediens eller för att säkerställa spår av korskontaminering.

Ägg eller fjäderfäingredienser i Lindt-produkter

Fjäderfä används inte i någon av Lindts produkter. Ägg kan vara en ingrediens i vissa av våra fyllda choklad och praliner, där ägg och ägg biprodukter förekommer i receptet finns ägg listat i fet stil i ingrediensförteckningen. Se alltid på förpackningen för en definitiv ingrediensförteckning.

Säljer ni sockerfria/ -reducerade chokladprodukter?

För närvarande erbjuder vi inga sockerfria produkter. För en reducerad sockerhalt kan du prova EXCELLENCE 85% Mörk chokladkaka som har 5g socker per portion, eller EXCELLENCE 90% Mörk chokladkaka som har 1,3 g socker per portion. Vi har också en EXCELLENCE 99% Mörk chokladkaka.

Är Lindts chokladprodukter lämpliga för veganer?

Vissa av våra produkter är gjorda utan några animaliska ingredienser, i vårt Lindt EXCELLENCE-sortiment finner du mörka chokladkakor med 70%, 85%, 90% och 99% (70 %, 85 %, 90 %, och 99 %) kakaohalt samt alla våra HELLO Vegan produkter. Alla dessa är lämpade för veganer. Se alltid på förpackningen för en definitiv ingrediensförteckning.

Är Lindts chokladprodukter lämpliga för vegitarianer?

Vi är glada att kunna meddela att vår choklad (inklusive våra Lindor- och Excellence-sortiment) är lämpliga för vegetarianer. De enda ingredienserna av animaliskt ursprung vi använder för att tillverka en del av vår choklad är mjölk, mjölkprodukter, mjölkfett och grädde och ibland ägg. Några av våra andra produkter innehåller schellack. Se alltid på förpackningen för en definitiv ingrediensförteckning. Om du vill veta om några andra produkter är du välkommen att kontakta oss här.

ANDRA INGREDIENSER I LINDT PRODUKTER

Finns det flavanoler i Lindt-choklad?

Det finns flavanoler i Lindt-choklad. Vi publicerar dock inte proprietärinformation om flavanolnivåerna i vår choklad.

Hur mycket koffein är det i Lindt choklad?

Koffein är en naturlig förening som kommer från växt källor som kolanöt och finns naturligt i ämnen som kaffe och te. Men mycket lite koffein finns i choklad i jämförelse med mängden som finns i de andra vanliga källorna. I allmänhet innehåller 30g mörk choklad cirka 20mg koffein, 30g mjölkchoklad innehåller cirka 6mg koffein och 30g vit choklad innehåller mindre än 2mg koffein. Som jämförelse innehåller den genomsnittliga koppen kaffe cirka 80 - 155mg. Koffeinhalten kommer alltid att variera beroende på produkt och även i vissa fall beroende på den specifika kakaobönan och ursprunget.

Innehåller Lindts produkter alkohol?

Endast ett fåtal Lindt chokladprodukter innehåller alkohol eller alkoholhaltiga likörer som ingrediens. Om alkohol används som en tillsatt ingrediens kommer den att listas i produktens ingredienslista som finns i näringsdelen av förpackningen eller omslaget.

Finns det transfetter eller hydrerade oljor i Lindt-choklad?

För tillverkningen av vår solida choklad är det enda vegetabiliska fettet som Lindt & Sprüngli använder rent kakaosmör. Mjölkfett används i mjölkchokladrecept och i utvalda fyllningsmassor. Fyllningar kan innehålla andra vegetabiliska fetter. I de fyllningar där andra vegetabiliska fetter används vill vi påpeka att det inte förekommer några transfetter eller hydrerade fetter i produkterna.

Använder Lindt palmolja och om så är den anskaffat på ett hållbart sätt?

Vi förstår vilken inverkan den okontrollerade odlingen av palmolja kan ha på regnskogar och biologisk mångfald. Det är därför vi ständigt övervakar dess användning i våra produkter och har åtagit oss att endast köpa hållbar RSPO-certifierad palmolja. Läs mer här.

ÖVRIGA PRODUKTFRÅGOR

Var kommer våra kakaobönor ifrån?

"Kakaobönor är vår choklads hjärta. Att veta vilken av kakaobönornas många olika ursprung som är bäst och som bidrar till en produkts karakteristiska smak är en färdighet som vi har fulländat med tiden. En grundläggande skillnad görs mellan konsument- och ”fine flavor” kakao. Konsumentkakao är kakao med en mer robust smak. Den står för den största andelen (90–95%) av den totala globala kakaoproduktionen och odlas huvudsakligen i Västafrika. Lindt & Sprüngli använder Forastero-bönor (konsumentkakao), som uteslu*tande kommer från Ghana. De återstående 5–10% av världens kakaoskördar är av så kallad Fine flavor kakao med en mer elegant bouquet. Fine flavor kakao är en högkvalitativ kakao med nyanserad, fin arom. Den odlas främst i Latinamerika och Karibien. De kakaobönor som Lindt & Sprüngli använder med extra fin arom (Criollo och Trinitario) kommer från Ecuador, Madagaskar, Dominikanska republiken och Papua Nya Guinea. Vårt eget hållbarhetsprogram, Lindt & Sprüngli Farming Program, finns på plats i alla de länder vi köper kakaobönor från. År 2020 uppnådde vi en 100% spårbarhet och externt verifierad leveranskedja för de kakaobönor vi köper in." Läs mer

Vad gör Lindt & Sprüngli när det gäller hållbart inköp av kakaobönor?

2008 lanserades Lindt & Sprüngli Farming Program i Ghana och under de efterföljande åren även i övriga länder som vi köper kakaobönor från (Ecuador, Dominikanska republiken, Madagaskar och Papua Nya Guinea) för att förbättra försörjningen för våra kakaobönder, deras familjer och samhällen. En av våra högsta prioriteringar är att se till att de kan dra direkt nytta av vårt ekonomiska stöd. Ta reda på mer här.

Vad betyder 70% kakao (eller någon annan procent kakao)?

Procentandelen (%) kvantifierar mängden fast kakao som finns i chokladen. Detta inkluderar kakaomassa, kakaosmör och kakaopulver. Till exempel:- EXCELLENCE 70% kakaobar innehåller 70% kakao - EXCELLENCE 85% kakaobar innehåller 85% kakao

Vad är kakaohalten i Lindt choklad?

Vi erbjuder ett brett utbud av olika kakaoprocenthalter. Vår smaksatta choklad har en kakaohalt på runt 50%, detta för att smaken av tillsatsen ska komma igenom. Men vi gör choklad med 70% och ända upp till 99% kakao men även med 100% kakao (100% kakao kallas dock inte för choklad längre - utan kakao). Kakaoprocenten hänvisar till mängden ingredienser som kommer från kakaobönorna som används för att skapa chokladen. Det är en bra guide för att förstå lite mer vad en finsmakare kan förvänta sig av chokladen. Ju högre kakaoprocent desto mer intensiv kakaoupplevelse, dessutom får du även ta del av alla fördelarna med en mindre söt choklad. Lindt använder till stor del Fine flavor bönor - en specifik typ av kakaobönor med intensiv och aromatiska toner. Det är mixen av att blanda de olika ingredienserna i kakaobönorna som skapar en förträfflig smakbouquet som är unik för varje recept och som kommer att väcka dina sinnen. Varje Excellence kaka avslöjar unika smaker, från den balanserade fylligheten av 70% kakao till den ultimata intensiteten av 100% kakao. Minsta kakaohalt regleras av livsmedelslagstiftningen och mörk choklad kräver en minsta kakaohalt på 35% för att kunna klassas som mörk choklad, där mjölk kräver minst 25% och vit choklad 20% kakao. Det finns något för varje chokladälskare i Lindts sortimentet.

HUR FÖRVARAR JAG BÄST LINDT CHOKLAD

Vad kan hända om chokladen inte förvaras på rätt sätt?

Lindt choklad är mycket känslig för stora temperaturändringar, oavsett om det är för varmt eller för kallt. Choklad kan påverkas negativt om de utsätts för ogynnsamma förhållanden efter tillverkningen vilket resulterar i blomning. Bloom (Blomning) är en gråaktig beläggning på chokladytan och är mer synlig på mörk choklad. Det finns två sorters blomningar. Båda typer av blomningar sker under felaktig förvaring av choklad. Fettblomning uppkommer när chokladen förvaras för varmt. Fettet i chokladen migrerar till ytan. Vid sockerblomning är orsaken f*ckt som löser upp sockret i chokladen. Choklad bör helst förvaras vid cirka 14° till 20°C och den relativa luftf*cktigheten bör inte överstiga 65%. Vi är noga med hanteringen av våra produkter inom vårt eget distributionssystem, men när produkten väl lämnar vår vård har vi liten kontroll över sådant som lagringsförhållandena, till exempel i vilken temperatur och luftf*cktighet som chokladen förvaras i.

Vilka är de gråa ränderna som kan uppstå på choklad? / Vad är fettblomning? / Vad är värmepåverkad choklad?

Fettblomning känns igen som en gråvit glans på ytan och utlöses huvudsakligen när chokladen exponeras i för hög temperatur under långa perioder. Den optimala temperaturen vid förvaring av choklad är mellan 14-20°C. Kakaosmöret i chokladen är mycket känslig och har låg smältpunkt vilket gör att den smälter och stiger till ytan vid för höga temperaturer för att sedan stelna på ytan där den bildar grå strimmor, som vi kallar fettblomning. Även om det rent visuellt ser tråkigt ut är produkten fortfarande ätbar, dock äventyras både smak och konsistens vid detta fenomen. Det går alldeles utmärkt att använda chokladen till bakning och matlagning. Se "Hur förvarar jag choklad bäst" för att säkerställa att chokladen förblir i bästa skick.

Vad är sockerblomning på choklad?

Sockerblomning liknar fettblomning. Chokladen kan utveckla sockerblomning när den utsätts för luftf*cktighet som överstiger 68%. Även om sockerblomning oftast är resultatet av alltför f*cktig förvaring, kan det även hända när den har förvarats i en relativt sval temperatur, som till exempel i kylen, och sedan flyttas för snabbt till mycket varmare miljöer, som rumstemperatur. Detta skapar kondens, f*ckten samlas på chokladens yta och löser upp en del av sockret. Vattenångan avdunstar, sockerkristallerna stannar kvar på ytan, vilket ger premiumchokladen en matt, gråvit färg och en grynig smak. Även om det rent visuellt ser tråkigt ut är produkten fortfarande ätbar. Se "Hur förvarar jag choklad bäst" för att säkerställa att chokladen förblir i bästa skick.

Hur ska jag bäst förvara min choklad?

Förvara din choklad tätt inslagen och borta från starka lukter på en sval, mörk och torr plats vid temperaturer mellan 14° och 20° Celsius och 40 – 65 % RH. Om de förvaras under rätt förhållanden kommer våra produkter att behålla sin fräschhet i många månader.

Kan jag förvara Lindt Choklad i kylen?

"Den optimala temperaturen för choklad att förvaras i är mellan 14-20°C. Kylskåp är miljöer med mycket hög luftf*cktighet, vilket inte är lämpligt för choklad på grund av den höga f*cktigheten, vilket kan resultera i sockerblomning. Om du trots allt vill förvara din choklad i kylen, lägg chokladen i en lufttät behållare eller linda in den dubbelt i plastfilm och placera den i kylens nedre del. Ta ut chokladen till rumstemperatur långsamt innan den packas upp, flera timmar innan den konsumeras."

Hur lång är hållbarheten för Lindt Chokladprodukter?

Se "Bäst före"-datumet tryckt på förpackningen. "Bäst före"-datumet på våra chokladprodukter är ett kvalitetsverktyg. Det säkerställer att kvaliteten på en produkt som konsumeras vid slu*tet av hållbarheten fortfarande lever upp till Lindts kvalitetsförväntningar när den förvaras under rätt förhållanden. Bäst före datumet är designad som en konsumentvänlig metod för att hjälpa kunden att förstå varans fräschör. Lindt-produkter har vanligtvis en hållbarhet på 9-12 månader, vissa produkter med hög kakaohalt kan ha en hållbarhet på upp till 15 eller 18 månader, men vi kan inte garantera att alla produkter som vi skickar ut har ett Bäst före datum som överstiger 3 månader från utskicksdatumet.

INFORMATION OCH ANDRA FRÅGOR

Frågor angående smakprover

Tyvärr, på grund av det överväldigande antalet förfrågningar om smakprover, kan Lindt & Sprüngli Nordic inte bistå med gratis sampels. Besök gärna en lokal Lindt Chokladbutik för att prova en LINDOR kula och för information om kampanjer eller specialerbjudanden. Du kan också registrera dig till vårt nyhetsbrev, vänligen besök nyhetsbrevs sektionen längst ner till höger på Lindt Sveriges hemsida

Anställningsmöjligheter

Vi har en mängd olika jobbmöjligheter som ger kreativa personer möjlighet att arbeta i en professionell miljö och förverkliga sin karriärtillväxtpotential. Besök sidan "Arbeta för Lindt" för information om lediga tjänster och för att läsa mer om anställningsprocessen för att börja din karriär på Lindt och Sprüngli. För mer information besök vår företagskarriärsida.

Fabriks rundturer

Tyvärr, på grund av företagets policyer och av hänsyn till produktionen, erbjuder vi inga fabriksrundturer för allmänheten.

Forskningsinformaion vid utbildning

All tillgänglig information relaterad till Lindt & Sprüngli finns under Om Lindt på vår hemsida. Tyvärr, kan vi inte erbjuda varuprover eller reklammaterial.

Våra butiker

För mer information, kontaktuppgifter och butiksöppningstider rörande våra Lindt butiker, vänligen besök sidan "Våra butiker".

Hur skickar jag in ett klagomål?

Vi är ledsna att höra att du är besviken på en av våra produkter.För att vår kundtjänst ska kunna ta hand om dig på bästa sätt ber vi att du kontaktar oss via kontaktformuläret så kommer vi att undersöka ärendet och svara så snabbt som möjligt.

Vanliga frågor till Lindt | Lindt Shop SE (2024)

FAQs

Is Lindt Swiss or German? ›

Despite its global growth, Lindt & Sprüngli remains Swiss in its roots – in fact, the Swiss remain the biggest champions with each citizen consuming on average one LINDOR truffle a day.

What is Lindt slogan? ›

Slogan on Lindt Lindor Truffles - You choose the moment, we'll provide the bliss.

How many Lindt shops are there? ›

Although our main markets are in Europe and North America, our vast global network of distributors, subsidiaries and 500 shops makes Lindt & Sprüngli accessible from every corner of the world.

Is Lindt chocolate real chocolate? ›

Lindt & Sprüngli sources its premium cocoa beans from the world's most exclusive regions of origin, Ghana, Ecuador, Madagascar, Papua New Guinea, the Dominican Republic, and Peru. This not only applies to the main ingredient, cocoa beans, but to all other materials such as hazelnuts, almonds, and vanilla.

Why is Lindt so good? ›

Our secret Lindor filling boasts a low melting point which allows it to melt luxuriously on the tongue. It is this signature smooth melting finish that creates a truly blissful chocolate experience.

Why is Lindt famous? ›

The Lindt Invention

1879 was a revolutionary year for chocolate. It was the year that Rodolphe Lindt invented conching. This new process produced the most flavoursome chocolate with a silky smooth, velvety texture that has since become synonymous with Lindt.

Is Lindt LINDOR a girlfriend? ›

So, Lindor Truffles and Chocolates are not gluten free.

What Lindt means? ›

The Lindt surname comes from an Upper German word "lind," which meant "tender" or "gentle hearted." In some instances, especially in Saxony, the surname evolved from the personal name Lindemuth. In general, the similar phonetic name Linde comes from "Linden," which was a type of tree.

Why is Lindt called LINDOR? ›

After what seemed like an interminable creative phase, the LINDOR recipe was finally born in 1949. This new recipe made chocolate taste like liquid gold. No surprise then that LINDOR combines the French word for gold ('or') with Lindt.

Why is LINDOR called LINDOR? ›

The name Lindor is made up of Lindt, the warrantor for outstanding chocolate passion, and “or,” the French word for gold.

Is Lindt still in Russia? ›

Kilchberg, August 16, 2022 – Following its announcement on March 9, 2022, the Lindt & Sprüngli Group decided to exit the Russian market. We will support our employees in Russia and act in accordance with local regulations. Lindt & Sprüngli has been enchanting the world with chocolate for over 175 years.

What is the healthiest chocolate? ›

Dark chocolate is best for you because it's the least processed chocolate, which means it contains the highest percentage of flavonoid-filled cocoa bean (cocoa).

Is Lindt chocolate healthy? ›

Lindt dark chocolate is the OG of healthy supermarket desserts – high in heart-friendly flavonoids and low in sugar. The higher the percentage of cocoa the less sweet stuff you'll find in the fine print, with the 85% cocoa option only containing 2.2 grams of sugar per serve.

Which is the best Lindt chocolate? ›

  • Lindt Gold Bunny. 3.9 from 24 reviews. ...
  • Lindt Lindor Assorted. 3.6 from 19 reviews. ...
  • Lindt Lindor Milk. 3.6 from 14 reviews. ...
  • Lindt Excellence 85% Cocoa. 3.8 from 12 reviews. ...
  • Lindt Excellence Orange Intense. 4.1 from 9 reviews. ...
  • Lindt Excellence Crunchy Caramel. ...
  • Lindt Excellence Roasted Almond. ...
  • Lindt Excellence A Touch of Sea Salt.

Is Lindt made in China? ›

Today, quality chocolate products by Lindt & Sprüngli are manufactured at 11 of its own production facilities in Europe (Switzerland, Germany, Italy, France, Austria) and the USA.

Is Lindt chocolate pure? ›

Discover Lindt EXCELLENCE COCOA PURE, the pure cocoa delight made 100% from the cocoa fruit - with nothing else added, without refined sugar.

How many Flavours of Lindt are there? ›

Lindt LINDOR Chocolate - 14 Different Flavours | Lindt Shop UK.

Why is it called Lindt chocolate? ›

In that same year, he acquired the chocolate factory of Rodolphe Lindt (1855–1909) in Bern, and the company changed its name to "Aktiengesellschaft Vereinigte Berner und Zürcher Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli" (United Bern and Zurich Lindt and Sprungli Chocolate Factory Ltd.).

What is the price of Lindt chocolate? ›

₹770.00 FREE Delivery.

Is Lindt Belgian or Swiss? ›

The reason is simple: the Swiss invented and then summarily perfected milk chocolate! Rudolph Lindt, the founder of Lindt Chocolate, implemented the process of 'conching'. Conching means to warm the chocolate as you grind it in between different rolling pins.

Can you freeze Lindt chocolate balls? ›

If you do have to store it in the refrigerator, use a resealable plastic bag and then allow it to come to room temperature before using. Avoid freezing your chocolate.

Does Lindt LINDOR contain egg? ›

Premium quality chocolate. Does not contain eggs. It has 70% cocoa. Extremely luscious and rich in content.

Is Lindt a real name? ›

The Lindt family name was found in the USA, the UK, and Canada between 1880 and 1920. The most Lindt families were found in USA in 1880. In 1880 there were 21 Lindt families living in Illinois.

What is the full meaning of chocolate? ›

chocolate. / (ˈtʃɒkəlɪt, ˈtʃɒklɪt, -lət) / noun. a food preparation made from roasted ground cacao seeds, usually sweetened and flavoured. a drink or sweetmeat made from this.

What is the No 1 chocolate in the world? ›

Top 10 Largest Chocolate Companies in the World 2020
RankCompanies2019 Net Sales (US$ billion)
1Mars Wrigley Confectionery (USA)18
2Ferrero Group (Luxembourg / Italy)13
3Mondelēz International (USA)11.8
4Meiji Co Ltd (Japan)9.7
6 more rows
Jul 2, 2022

Which chocolate is very tasty? ›

Amul dark chocolate is a bar of smooth, creamy-textured chocolate that's very delicious.

What are the 4 types of chocolate? ›

Different Types of Chocolate. There are four types of chocolate: dark, milk, white, and ruby. Chocolate comes from the seeds, or nibs, of the cacao tree. They are roasted and ground to produce a paste called chocolate liquor.

What LINDOR colors mean? ›

BLACK: 60% Dark Chocolate. PINK: Strawberries & Cream. PURPLE: Almond Milk Chocolate. BLUE: Sea Salt Milk Chocolate.

Is LINDOR chocolate high quality? ›

The chocolates from Lindt taste incredibly high-quality, creamy, and delicious, so it's no secret the brand snagged our No. 1 spot. We love the taste, no doubt, and feel like you can never go wrong with grabbing a bag of Lindt Lindor truffles or a Lindt Excellence Chocolate bar.

Why is Lindt logo gold? ›

What color is the Lindt logo? The Lindt logo colors haven't changed much over the years. The brand has always attempted to convey a sense of luxury, prestige, and quality with the use of gold in its wordmark.

Why is LINDOR number 21? ›

21 on Roberto Clemente Day. Puerto Rican players will reportedly be allowed to wear No. 21, regardless of what their actual number is, when Major League Baseball honors Roberto Clemente Day on Wednesday, Sept. 9.

Why is LINDOR cold inside? ›

The chocolate in the middle melts faster which makes your tongue feel cold as the heat leaves your tongue and goes into the melting chocolate.

Why is LINDOR so soft? ›

It is a form of ganache which we carefully pour into the delicate shells before allowing it to set. Our secret Lindor filling boasts a low melting point which allows it to melt luxuriously on the tongue. It is this signature smooth melting finish that creates a truly blissful chocolate experience.

Is Lindt in Japan? ›

Lindt Café TokYo At the famous Shibuya crossing in Tokyo up to 15,000 people cross the street at the same time during peak periods. The Lindt Café has four levels and its prominent position makes it a landmark for millions of passers-by. “Our Chocolate Café is at a top location here in Tokyo and attracts many visitors.

Is Ferrero Rocher Russian? ›

Ferrero, the Italy-based confectionery and spreads maker, has suspended “non-essential activities” in Russia and closed its offices in Ukraine.

Is Lindt chocolate popular in Europe? ›

Known for their high-quality chocolate bars, truffles and the famous gold bunny, Swiss brand Lindt is one of the biggest confectionery brands in the world. In both Britain and across Europe, Lindt has become a go-to chocolate brand for gifts and special occasions for years.

What chocolate I can eat everyday? ›

Research shows that dark chocolate has potential benefits for heart health, cognitive function and iron deficiency, since it is the type of chocolate richest in flavonoids, methylxanthines, magnesium and iron.

Which chocolate is good for heart? ›

Most dark chocolate is high in flavonoids, particularly a subtype called flavanols that is associated with a lower risk of heart disease.

Is chocolate healthier than Apple? ›

An apple is a healthier snack because it has more nutritional value than chocolate — and a fraction of the calories. Apples contain vitamins and minerals that are essential to healthy growth and development, as well as brain functioning, heart health, and our bodies' other daily needs.

Does Lindt 90% have sugar? ›

The range of percentage cocoas continues with the EXCELLENCE 90% Cocoa.
...
Discover Cocoa Percentages.
per servingper 100g
Fat, total11.0g55.0g
- saturated6.0g30.0g
Carbohydrate2.8g14.0g
- sugars1.4g7.0g
3 more rows

Is Lindt chocolate high in sugar? ›

Our EXCELLENCE 85% bar only contains 5 grams of sugar and our EXCELLENCE 90% bar brings the sugar content down as low as 1.3 grams. But our 99% EXCELLENCE bar has the least sugar of all with just 1 gram.

How many calories is 1 Lindt? ›

There are 79 calories in 1 ball (11.2 g) of Lindt Lindor Milk Chocolate Ball.

Is Lindt real Swiss chocolate? ›

Shop real Swiss Lindt Chocolate manufactured in Switzerland and imported to the United States. Their iconic “Gold Bars” are 300g chocolate tablets, perfect for gifts and bulk snacking… Lindt's Swiss truffle pieces also stay true to their name: irresistably smooth.

How long are Lindt chocolates good for? ›

Best Before dating is designed as a consumer friendly method to help the customer understand the freshness of the item. Lindt products typically have a shelf life of 9-12 months, and some high cocoa content products can have a shelf life up to 15 or 18 months.

Which flavour of Lindt is best? ›

1. Milk Chocolate. A true classic, the liquid gold, the Lindor Milk Chocolate Truffle is our favorite: the perfect blend of elegance and decadence. Wrapped in a distinguished bright red foil, this milk chocolate shell is filled with even more milk chocolate inside.

Is Lindt chocolate actually Swiss? ›

Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG, doing business as Lindt, is a Swiss chocolatier and confectionery company founded in 1845 and known for its chocolate truffles and chocolate bars, among other sweets. It is based in Kilchberg, where its main factory and museum are located.

Is Lindt from Switzerland? ›

Shop real Swiss Lindt Chocolate manufactured in Switzerland and imported to the United States. Their iconic “Gold Bars” are 300g chocolate tablets, perfect for gifts and bulk snacking… Lindt's Swiss truffle pieces also stay true to their name: irresistably smooth.

Are Lindt German? ›

Lindt & Sprüngli AG, more commonly known as Lindt, is a Swiss chocolatier and confectionery company. The origins of the company date back to 1845. David Sprüngli-Schwarz and his daughter, Anna Burleson, owned a small confectionery shop in the old town of Zürich.

Is Lindt chocolate still made in Switzerland? ›

Today, quality chocolate products by Lindt & Sprüngli are manufactured at 11 of its own production facilities in Europe (Switzerland, Germany, Italy, France, Austria) and the USA.

What is the number 1 chocolate in Switzerland? ›

Toblerone

Many regard Toblerone as the best chocolate brand in Switzerland since it was established in 1908 by Theodor Tobler in Bern, Switzerland. The brand's chocolate bars are known for their unique triangular shape, a shape inspired by the legendary Matterhorn peak in Switzerland.

Is Lindt cheaper in Switzerland? ›

A 100g bar of Lindt Excellence chocolate with 70% cocoa costs US$ 2.92 at Walmart in New York – US$ 2.68 + sales tax. At Coop in Switzerland the same bar costs US$ 2.89 (CHF 2.85).

Why is Swiss chocolate so good? ›

Swiss chocolate contains more milk than most chocolate, offering a distinctly smooth and creamy flavour and texture you won't find elsewhere. It also tends to contain a lower cocoa content and higher levels of sugar, allowing for a luxurious “melt on the tongue” experience.

Is Lindt Russian? ›

About Lindt & Sprüngli

The traditional Swiss company with its roots in Zurich is a global leader in the premium chocolate sector.

What Flavour is blue LINDOR? ›

What is the blue wrapper lindt ball? The blue wrapper lindt ball is the dark chocolate lindt ball.

How much is Lindt in Switzerland? ›

CHF 15.00

Does Lindt taste better in Switzerland? ›

I have worked and manufactured chocolate at Lindt in their plant in Kilchberg, Switzerland and at their plant in Stratham, New Hampshire, USA and there is absolutely no difference. The recipe is exactly the same which I brought from Switzerland to the USA.

Is Lindt the same as LINDOR? ›

The LINDOR truffles were so sorely missed that, shortly after taking them off the shelves, we made them a permanent part of our chocolate range. They soon became a Lindt staple and global chocolate phenomenon.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 5718

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.