Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (2024)

Table of Contents
Altcoins top 10 – Beste altcoins Beste altcoins – Analyses 1. Smog Token – De #1 beste altcoin van 2024 met de grootste airdrop ooit 2. Sponge V2 – Succesvolle meme coin komt met een nieuwe variant met unieke toevoegingen 3. Bitcoin Minetrix – Een van de beste nieuwe altcoins om te kopen waarmee je tokens kan minen 4. Meme Kombat – Een van de beste nieuwe altcoins met wedden op meme coin personages en staken 5. eTukTuk – Beste altcoin met P2E game en staken 6. Ethereum – De meest populaire altcoin met grote ontwikkelingen 7. XRP – Na een langdurige rechtszaak eindelijk verlost van veel ballast 8. Solana – Altcoin met krachtig blockchain netwerk voor ontwikkelaars 9. Polkadot – Belangrijke spil in de communicatie tussen verschillende altcoins 10. Dogecoin – Heeft de grootste meme coin ter wereld nog toekomst? Wat is een altcoin? Is investeren in altcoins verstandig? Potentie voor grote winsten Unieke nieuwe functionaliteiten – Nieuwste altcoins Diversificatie Ondergewaardeerde cryptocurrency – Welke altcoin gaat stijgen? Hoeveel altcoins zijn er? Hoe vind je de beste altcoins? Onderzoek de use cases Kijk naar social media Zoek interessante presales Blijf up-to-date over de cryptomarkt Hoe vind ik de nieuwste altcoins? Hoe koop je altcoins? Jupiter Dex – Eenvoudigste plek om altcoins te kopen Hoe koop je altcoins in een presale? Stap 1: Installeer een wallet Stap 2: Crypto in wallet toevoegen Stap 3: Koppelen wallet met Jupiter DEX. Stap 4: Tijd om te investeren Welke risico’s zijn er bij altcoin traden? Conclusie – Beste altcoins kopen Referenties Veelgestelde vragen over de top 10 altcoins Wat is een altcoin? Wat zijn de beste altcoins 2024? Welke altcoins gaan stijgen? Welke altcoins hebben toekomst? FAQs

De crypto markt bestaat uit Bitcoin en altcoins. Dat klinkt misschien makkelijk, maar die laatste categorie bevat duizenden cryptomunten waarvan er nog dagelijks nieuwe bijkomen.

In deze gids vind je alles over wat de beste altcoins van het moment zijn, maar ook waar je op moet letten wanneer je zelf gaat investeren in een altcoin.

Altcoins top 10 – Beste altcoins

  1. Smog Token – De #1 beste altcoin om in te investeren die belooft de grootste airdrop ooit te organiseren en in te zetten op marketing
  2. Sponge V2 – Succesvolle meme coin komt met een nieuwe variant met unieke toevoegingen met een kans op meer tokens via staking
  3. Bitcoin Minetrix – Een van de beste nieuwe altcoins om te kopen waarmee je tokens kan minen en op korte termijn groei belooft
  4. Meme Kombat – Een van de beste nieuwe altcoins met veel potentie waar wedden op meme coin personages en staken elementen zijn
  5. eTukTuk – Beste groene altcoin project met P2E game en staken, te gebruiken als betaalmiddel in een nieuwe applicatie voor boeken
  6. Ethereum – De meest waardevolle altcoin ter wereld door de smart contracts functionaliteit en vele nieuwe ontwikkelingen.
  7. XRP – Na een aantal roerige jaren kan XRP weer nieuwe stappen zetten en de weg omhoog inzetten.
  8. Solana – Vernieuwde variant van een smart contracts platform met hogere snelheden en meer mogelijkheden.
  9. Polkadot – Lost problemen op die kunnen ontstaan wanneer verschillende blockchains met elkaar moeten communiceren.
  10. Dogecoin – De eerste meme coin ooit lijkt nog altijd potentie te hebben om als echt betaalmiddel gebruikt te gaan worden.

Nu naar Smog

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Beste altcoins – Analyses

1. Smog Token – De #1 beste altcoin van 2024 met de grootste airdrop ooit

De onlangs gelanceerde Smog Token is ontwikkeld op de Solana blockchain. De recent gelanceerde coin kreeg meteen veel aandacht van investeerders. Het project heeft als doel om het succes van eerdere bekende crypto presale projecten zoals BONK en DogWifHat te evenaren. Op basis van hun acute succes ziet het er naar uit dat dit zeker zal lukken.

De nieuwe Smog Token wilt het grootser aanpakken dan andere projecten. In totaal zijn er 1,4 miljard tokens beschikbaar. Hiervan is de helft voor marketingdoeleinden gereserveerd en 35% is beschikbaar gesteld voor de grootste Solana airdrop ooit.

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (1)

Na de lancering op 7 februari duurde het niet lang voordat er een stijging van 100% zichtbaar was. Deze koers bleef gelijk gedurende de eerste dagen. $SMOG holders kunnen er ook voor kiezen om een passief inkomen genereren door hun tokens te staken.

In de Smog Token investeren? Dat kan via de Jupiter DEX. Gebruik hier een crypto wallet die werkt met de Solana blockchain zoals MetaMask. De Solana kan worden ingeruild waarna de Smog Token in je wallet zichtbaar is. Investeerders kunnen er ook voor kiezen om zich aan te melden bij Zealy. Op dit platform zullen ze enkele opdrachten moeten voltooien, en zullen vervolgens airdrop punten ontvangen als beloning.

Gelanceerd op7 Februari 2024
BetaalmethodenSolana / SOL tokens
ChainSolana
Totale voorraad1.400.000.000
Verkrijgbaar viaJupiter DEX

Nu naar Smog

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

2. Sponge V2 – Succesvolle meme coin komt met een nieuwe variant met unieke toevoegingen

Ben je op zoek naar een goede altcoin om in te investeren? De nieuwe coin Sponge V2 is een variant van de succesvolle Sponge V1. Omdat deze meme coin al eerder zeer succesvol is geweest en een community heeft van meer dan 30.000 leden, behoort het zeker tot een van de beste altcoins.

Sponge V2 is een Stake-to-Bridge token. Het Stake-to-Bridge principe houdt in dat als je Sponge V1 tokens staked je Sponge V2 tokens ontvangt. Daardoor zal Sponge V1 gelocked worden en uiteindelijk volledig verdwijnen en zal de nieuwe variant de $SPONGE token worden.

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (2)

Een van de nieuwe toevoegingen is een Play-to-Earn race game. Hiermee kunnen investeerders Sponge V2 tokens winnen. Na dat de tokens officieel gelist zijn, kun je de Sponge V2 tokens claimen in de vorm van $SPONGE tokens.

Daarnaast beschikt de coin over een overzichtelijk dashboard waar je in een oogopslag kunt zien hoeveel tokens je bezit en hoeveel je hebt gestaked. Daarnaast kunnen investeerders een beperkte tijd een bonus ontvangen als zij Sponge tokens staken. De totale voorraad bedraagt 150.000.000.000 tokens. De eerste variant raakte in 2023 heel snel uitverkocht, dus wees er snel bij!

StartdatumQ2 2023
BetaalmethodenETH, USDT, BNB of bankpas
ChainEthereum
Totale voorraad40.400.000.000

Nu naar Sponge V2

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

3. Bitcoin Minetrix – Een van de beste nieuwe altcoins om te kopen waarmee je tokens kan minen

Een van de beste nieuwe altcoins op de markt is $BTCMTX van Bitcoin Minetrix. Bitcoin Minetrix zorgt voor een nieuwe en makkelijke wijze van Bitcoin minen. Door gebruik te maken van deze wijze van Bitcoin minen, komt de ouderwetse moeizame manier te vervallen.

Het gebruikmaken van Bitcoin Minetrix zorgt ervoor dat het minen nu ook voor mensen zonder geavanceerde apparatuur, veel geld, ruimte en kennis aan de slag kunnen met het minen van crypto. Dit komt door dat er gebruik gemaakt wordt van het Stake-to-Mine proces.

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (3)

Het Stake-to-Mine proces vindt plaats op het cloud mining platform. Dit platform is gevestigd op de blockchain van Ethereum. Met de $BTCMTX token kun je cloud mining credits verdienen door de coin te staken. De cloud mining credits kunnen vervolgens in worden gezet om Bitcoin (BTC) te minen.

De coin is op het moment van schrijven in de presale te verkrijgen. De coin is te verkrijgen op de officiële presale website en kan daar aangeschaft worden met ETH, USDT, BNB of een traditionele bankpas. Tijdens de presale kun je de token zeer goedkoop aanschaffen voor $0,011, maar wacht niet te lang. De token heeft zeer sterke bouwstenen en zal snel in waarde kunnen stijgen na de listing op exchanges.

Presale startdatum26 september 2023
BetaalmethodenETH, USDT, BNB of bankpas
ChainEthereum
Hard Cap$3.080.000
Token prijs$0,011
Totale voorraad4.000.000.000

Nu naar Bitcoin Minetrix

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

4. Meme Kombat – Een van de beste nieuwe altcoins met wedden op meme coin personages en staken

Meme Kombat ($MK), komt met een innovatieve manier van coins verdienen. De nieuwe meme coin laat jou coins verdienen door te wedden op verschillende gevechten die plaatsvinden in de Battle arena en het heeft een staking mechanisme.

De coin is op het moment in de presale fase waar het aangeschaft kan worden voor een lage prijs. De coin kan nu worden gekocht voor $1. Dit zal veranderen nadat de hard cap bereikt is. Dan zal de coin naar $1,667 gaan stijgen. Aangezien deze crypto meerdere manieren biedt om eraan te verdienen, is de kans groot dat de waarde na de listing op exchanges nog verder stijgt.

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (4)

De coin biedt een variatie aan manieren van verdiensten. Zo is er de mogelijkheid om de coin te staken. Hierdoor kun je gemakkelijk passief inkomen verdienen. Je hoeft niet te wachten met staken tot het einde van de presale, je kunt nu al beginnen met staken. De APY van de coin staat op het moment van schrijven op ruim 110%, waardoor dit een lucratieve manier kan zijn om geld te verdienen aan de coin.

Met de Meme Kombat is er ook een andere manier om geld te verdienen. Er vinden speciale gevechten plaats in de Battle Arena tussen meme coin personages waar investeerders op kunnen wedden. Investeerders krijgen de odds te zien boven de kandidaten en kunnen aan de hand daarvan een keuze maken op welk personage ze gaan wedden. Wanneer ze winnen, verdienen ze $MK tokens als beloning.

Presale startdatum21 september 2023
BetaalmethodenEthereum & USDT
ChainEthereum
Hard Cap$6.000.000
Token prijs$0,1667
Totale voorraad120 miljoen tokens

Nu naar Meme Kombat

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

5. eTukTuk – Beste altcoin met P2E game en staken

Het nieuwe project eTukTuk is een van de beste altcoins van dit moment. Het project verandert de transsportsector en verwezenlijkt dit met enkele duurzame doelstellingen. De $TUK token ondersteunt dit ecosysteem en kan ervoor zorgen dat de wereld een stukje beter wordt. Bovendien kunnen traders passief inkomen verdienen door de coin te staken, natuurlijk altijd een groot pluspunt van een van de beste altcoins.

In veel Afrikaanse en Aziatische landen is het nummer 1 vervoermiddel de tuktuk. In deze landen kiezen ze niet voor de fiets, maar voor de tuktuk. Deze tuktuks zijn echter niet zuinig en rijden op diesel. De dieselprijzen stijgen nog elke dag, waardoor het voor veel chauffeurs niet goedkoop is om hun werk voort te zetten. Het eTukTuk project wil hier graag verandering in brengen.

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (5)

eTukTuk verandert de transsportsector door elektrische tuktuks te ontwikkelen, de eTukTuks. Deze zijn niet alleen zuiniger en groener, ook zijn ze een stuk goedkoper. Naast het ontwikkelen van eTukTuks zullen ze wereldwijd oplaadstations plaatsen, waar chauffeurs hun eTukTuk gemakkelijk kunnen opladen.

Het eTukTuk project maakt het gemakkelijk voor traders om er geld mee te verdienen. Zo kun je een P2E race game spelen waar je $TUK tokens ontvangt als beloning en kun je de token staken om er passief inkomen mee te verdienen. De $TUK token is te koop tijdens de presale. Deze presale heeft verschillende fases, waarbij de prijs bij het aanbreken van een nieuwe fase wordt verhoogd. Zo heb jij de kans vroeg in te stappen op het project voor de beste prijs.

Presale startdatum2023
BetaalmethodenETH, BNB, USDT of creditkaart
ChainBNB
Hard Cap$5.693.500
Min Investering$1,-
Max InvesteringGeen

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

6. Ethereum – De meest populaire altcoin met grote ontwikkelingen

Op Bitcoin na, blijft Ethereum de grootste en populairste cryptomunt. Het netwerk van Ethereum wordt door een erg groot deel van de crypto sector gebruikt vanwege de utility die het biedt.

Cryptomunten op het netwerk van Ethereum, ERC-20 tokens, kunnen gebruik maken van features van het netwerk, waaronder staking en het gebruiken van smart contracts. Omdat Ethereum zoveel dominantie heeft in de crypto markt, is het moeilijk te geloven dat ETH niet verder kan stijgen.

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (6)

ETH heeft nog veel in te halen om terug te gaan naar zijn All-Time High, deze piek is behaald voordat Ethereum gebruik ging maken van het hoogwaardige Proof-of-Stake mechanisme. Dit betekent dat ETH mogelijk nog veel hoger kan gaan dan dit.

Het netwerk van Ethereum blijft zich verder ontwikkelen, ook dit kan de komende jaren verder bijdragen aan een stijgende Ethereum koers. ETH blijft daarom ook een van de beste altcoins om te kopen.

BlockchainEthereum
Verkrijgbaar bijAlle bekende exchanges zoals eToro
Aantal coins120.170.000 ETH

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

7. XRP – Na een langdurige rechtszaak eindelijk verlost van veel ballast

XRP van Ripple zit sinds kort weer in een wat lossere positie, dit komt doordat Ripple een eerste overwinning heeft behaald in zijn rechtszaak tegen de SEC. Hoewel de SEC nu nog in hoger beroep wil gaan om te bewijzen dat XRP een ongeregistreerd effect is, is XRP voorlopig veilig.

Ripple is een fintech bedrijf dat gebruikers de mogelijkheid biedt om eenvoudig wereldwijd te betalen. XRP is de utility token van de XRP Ledger waarmee mensen eenvoudig transacties kunnen uitvoeren.

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (7)

De All-Time High van XRP is gevestigd voordat de rechtszaak tegen de SEC begon, zo heeft XRP de crypto bull run van 2021 gemist. Nu Ripple (gedeeltelijk) vrij is van de klauwen van de SEC, heeft het de mogelijkheid om veel te stijgen.

Ondanks de rechtszaak, heeft Ripple zijn bedrijf en netwerk verder ontwikkeld, daarom zou XRP nog veel hoger kunnen gaan de komende tijd. Als Ripple ook het hoger beroep tegen de SEC wint, dan zou XRP nog harder de lucht in kunnen gaan.

BlockchainRipple
Verkrijgbaar bijAlle bekende exchanges zoals eToro
Aantal coins100.000.000.000 XRP

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

8. Solana – Altcoin met krachtig blockchain netwerk voor ontwikkelaars

Solana is een crypto netwerk dat ontwikkelaars helpt in het ontwikkelen van decentralized apps (dApps) aan de hand van een proof-of-history mechanisme. Dankzij dit unieke mechanisme, zijn transacties via de Solana blockchain snel en goedkoop en blijkt Solana zo’n 65.000 transacties per seconde aan te kunnen.

Solana heeft in 2022 een deel van zijn roadmap bekendgemaakt en verwacht onder andere crypto telefoons en app stores te lanceren. Daarnaast verwacht het ook een partnerschap aan te gaan met Google Cloud. De uitvoering van deze roadmap zou SOL kunnen helpen weer te stijgen richting zijn oude ATH.

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (8)

SOL wordt gebruikt voor het betalen van transactiekosten op de Solana blockchain en andere tarieven van het netwerk. Solana heeft aan het eind van 2021 een sterke bull run meegemaakt, maar is sinds die tijd veel gedaald.

Mogelijk is Solana ondergewaardeerd op dit moment, omdat Solana een hoogwaardig netwerk is. In dat geval is dit een goed moment om Solana te kopen, want als het zijn oude ATH weer kan bereiken, zul je met een winst op papier van zo’n 10x zitten.

BlockchainSolana
Verkrijgbaar bijAlle bekende exchanges zoals eToro
Aantal coins555.110.000 XRP

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

9. Polkadot – Belangrijke spil in de communicatie tussen verschillende altcoins

Polkadot is een netwerk met als doel om meerdere blockchains met elkaar te laten communiceren en het bieden van mini blockchains, ‘parachains’. Deze parachains hebben elk hun eigen functie en kunnen door ontwikkelaars van Polkadot gebruikt worden.

Polkadot is opgezet door de voormalige Chief Technological Officer (CTO) van Ethereum, Gavin Wood. Polkadot noemt zichzelf een Layer-0 protocol of ‘meta protocol’, die andere Web3 projecten helpt en met elkaar in verbinding brengt.

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (9)

DOT ligt op het moment van schrijven sterk onder zijn ATH, maar heeft alle potentie om weer te stijgen. Polkadot kan zo’n 1000 transacties per seconde aan, maar met een upgrade, meent het 1 miljoen transacties per seconde aan te kunnen, iets wat onbekend is in de crypto sector.

Polkadot heeft ook aantrekkelijke staking rewards van 11 – 15% APY, redelijk hoog voor een altcoin met grote market cap. Grote altcoins bieden vaak rond de 5 of 7% APY. Polkadot zal zich op lange termijn nog verder ontwikkelen en daarom kan DOT nog veel stijgen.

BlockchainBinance
Verkrijgbaar bijAlle bekende exchanges zoals eToro
Aantal coins1.350.000.000 DOT

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

10. Dogecoin – Heeft de grootste meme coin ter wereld nog toekomst?

Dogecoin is de eerste meme coin die ooit heeft bestaan en is op dit moment nog steeds de grootste in zijn soort met een market cap van ruim $8,8 miljard. De oude meme coin is in 2013 opgezet als grap en verwachtte nooit zoveel waard te worden. Toch hebben vroege investeerders mee kunnen liften met de gigantische stijging van DOGE.

Ook Elon Musk is een grote fan van Dogecoin en staat binnen de Dogecoin community daarom ook wel bekend als de ‘Dogefather’. Eén tweet van Elon Musk is genoeg om Dogecoin een korte stijging van 20% te geven.

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (10)

De grote vraag in 2021 was ‘kan Dogecoin 1 euro worden?’ Dit is iets wat de meme coin bijna gelukt was, toen het een ATH van $0,73 bereikte. Nu is de DOGE koers echter gedaald naar $0,06. Omdat Dogecoin een meme coin is zonder echte utility, is het niet zeker of Dogecoin naar de € 1 kan stijgen, maar het is niet onmogelijk.

Nadat Elon Musk Twitter heeft veranderd in x.com, zijn er nieuwe verwachtingen naar boven gekomen dat hij mogelijk crypto betalingen toe kan voegen aan het platform. In dat geval is de kans groot dat Dogecoin hier ook voor gebruikt kan worden. Als gevolg hiervan, zou DOGE veel waard kunnen worden.

BlockchainDogecoin
Verkrijgbaar bijAlle bekende exchanges zoals eToro
Aantal coinsGeen maximum

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Wat is een altcoin?

Om uit te leggen wat een altcoin is, gaan we eerst terug naar het begin van de cryptocurrency markt. Deze ontstond in 2009 toen Satoshi Nakamoto een in 1998 gepubliceerd concept verwerkte in de technologie achter Bitcoin.

Blockchain was tot dat moment wel een bekend principe, maar het was nog nooit op de schaal uitgevoerd zoals met Bitcoin uiteindelijk gelukt is. Dit heeft de weg geopend voor andere projecten om ook blockchain te gebruiken.

Dat gebeurde niet meteen, het eerste alternatief voor Bitcoin kwam in 2011. De naam altcoin is dan ook een samenvoeging van alternative coin, waarmee dus alle alternatieven voor Bitcoin bedoeld worden.

In eerste instantie werden altcoins vooral de wereld ingebracht omdat ontwikkelaars vonden dat er bepaalde dingen aan Bitcoin beter konden. Ethereum bracht bijvoorbeeld de ontwikkeling van smart contracts met zich mee.

Daardoor heeft de markt van altcoins een nieuwe boost gekregen omdat Ethereum het ook mogelijk heeft gemaakt om relatief eenvoudig een nieuwe coin aan te maken. Met de ERC-20 standaard kan eigenlijk iedereen een token aanmaken die op de Ethereum blockchain draait.

Hierdoor zijn er inmiddels duizenden verschillende altcoins. Sommige voegen iets toe aan de markt met nieuwe functionaliteiten, terwijl andere coins alleen aangemaakt zijn als meme. Het zijn voornamelijk coins met nieuwe functionaliteiten die het grootste marktaandeel veroverd hebben.

Doordat het zo gemakkelijk is om een eigen cryptomunt op te zetten, zijn ook de risico’s van investeren in cryptomunten gestegen. Waar Bitcoin al jaren laat zien een veilig netwerk te zijn, lijken de risico’s van cryptomunten die als token op een ander netwerk aangemaakt worden groter te zijn.

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (11)

Zoals je hierboven ziet, heeft Bitcoin nog altijd een enorm groot aandeel van de crypto markt in handen, maar staat Ethereum met 19,12% er inmiddels ook steeds beter voor.

Ethereum is de afgelopen jaren verantwoordelijk voor veel van de nieuwe ontwikkelingen in de markt. Zo is het ook dit blockchain netwerk waar voor het eerst de mogelijkheid voor NFT’s op aangemaakt werd.

Nu naar Smog

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Is investeren in altcoins verstandig?

Er is geen eenduidig antwoord te formuleren op de vraag of investeren in altcoins verstandig is. Zelfs als je het experts uit de markt vraagt, zul je verschillende antwoorden krijgen.

Zo is de ene crypto trader enthousiast over de mogelijkheden die er geboden worden door deze altcoins en kijkt deze ook naar de financiële pluspunten die het op kan leveren, terwijl andere crypto traders meer het risico zien.

Eigenlijk kun je het best onderscheid maken tussen investeren in cryptocurrency voor de lange termijn, waarbij je er prima voor zou kunnen kiezen om alleen Bitcoin te kopen, terwijl je als echte crypto trader die op korte termijn winsten wil maken wel op zoek moet naar alternatieven voor Bitcoin.

Het belangrijkste verschil is dat Bitcoin zich duidelijk bewezen heeft en waarschijnlijk wel verder zal stijgen, maar niet meer met de explosieve percentages die altcoins nog wel kunnen noteren.

Potentie voor grote winsten

Altcoins bieden je dus nog de potentie voor grote winsten. Als we terugkijken naar Bitcoin, had je ooit met enkele euro’s honderd BTC kunnen kopen. Inmiddels is het enkele tientallen duizend euro’s waard en had je dus miljoenen kunnen verdienen als je in de beginjaren had geïnvesteerd.

Die potentie hebben altcoins nog wel, omdat ze nieuwe gelanceerd worden tegen goedkope prijzen zoals we die ooit bij Bitcoin zagen. Neem de grafiek van Dogecoin; daar zijn de koerswijzigingen in de eerste zeven jaar nuawelijks nog zichtbaar, door de enorme ontploffing in 2021.

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (12)

Het zijn dit soort verhalen die in de crypto markt vaak zorgen voor FOMO, want niemand wil de volgende kans missen. Toch zorgt dit ook voor een stukje extra gevaar, het is namelijk niet meer zo dat elke altcoin op het begin heel goedkoop aangeboden wordt.

De afgelopen jaren zijn er ook steeds meer altcoins de markt ingezet met relatief hoge marktwaardes, waardoor de potentie uiteindelijk is tegengevallen. Het blijft in de altcoin markt dus zoeken naar de onontdekte pareltjes.

Unieke nieuwe functionaliteiten – Nieuwste altcoins

Eerder in dit artikel heb je al kunnen lezen dat een cryptomunt als Ethereum een enorm palet aan nieuwe functionaliteiten heeft toegevoegd. Waar de technologie achter Bitcoin vaststaat, zijn er bij de beste altcoins juist nog veel andere mogelijkheden.

Een functionaliteit die niet door Ethereum uitgevonden is, is staking. Dit is een alternatief voor mining waar Bitcoin, en tot recent Ethereum, gebruik van maakten. Bij mining moet een processor bepaalde algoritmes oplossen om nieuwe blocks aan te maken.

Het aanmaken van zo’n nieuw block is belangrijk om weer transacties te kunnen verifiëren en voltooien. Voor het aanmaken van die blocks krijg je vervolgens een vergoeding die vaststaat.

Bij Proof-of-Stake, wat in 2012 door Peercoin geïntroduceerd werd, is dit niet meer nodig. Hiermee wordt er veel energie bespaard, iets wat nog altijd één van de grootste kritiekpunten is op de huidige cryptocurrency markt.

Met Proof-of-Stake worden transacties geverifieerd door validators. Zij zorgen ervoor dat er een pool ontstaat waarin cryptomunten worden vastgezet. Via deze pool kunnen uiteindelijk de transacties geverifieerd worden zodat het netwerk blijft functioneren.

Dit soort nieuwe functionaliteit zorgen ervoor dat de markt zich blijft ontwikkelen, en nieuwe cryptomunten kunnen dit helemaal vanaf het nulpunt ontwikkelen. Als jij de volgende ontwikkeling in de markt herkent, en de daarbij behorende altcoin kan vinden, kun je profiteren van enorme koersstijgingen.

Diversificatie

Als het gaat over diversificatie komen we op een gebied terecht waar vooral crypto traders zich mee bezig houden die over een korte termijn winst willen maken. Met diversificatie werk je aan een portfolio van verschillende cryptomunten.

Dit heeft als voordeel dat je mogelijke dalingen van één cryptomunt op kan vangen met de stijgingen van andere. Het is eigenlijk ouderwets je kansen verspreiden.

Voor veel crypto beleggers is het investeren in crypto vaak een gokje, en met diversificatie kun je ervoor zorgen dat je risico iets lager wordt.

Bij een goed divers portfolio is Bitcoin nog altijd de belangrijkste cryptomunt. Hier stop je dan ook het meest van je waarde in, wat je vervolgens aan kan vullen met altcoins uit verschillende categorieën.

Zo kun je kiezen uit populaire altcoins, nieuwe altcoins, meme coins, DeFi coins, Play-to-Earn altcoins en ga zo maar door. Hieronder kun je analyses lezen van de altcoins top 10 om zo te kijken of hier een geschikte optie tussen zit voor jouw portfolio.

Ondergewaardeerde cryptocurrency – Welke altcoin gaat stijgen?

Uiteindelijk liggen er kansen in de altcoin markt omdat er hiertussen nog ondergewaardeerde cryptocurrency zitten. Zo schiet er regelmatig een altcoin omhoog als deze bekend wordt bij het grote publiek.

Hier ligt natuurlijk meteen de grootste uitdaging, hoe kom je erachter welke altcoin ondergewaardeerd is? Dat begint bij het analyseren van het project zelf; wat zijn de plannen, hoe is de technische achtergrond en hoeveel waard zijn vergelijkbare coins?

Hoeveel altcoins zijn er?

De groep altcoins is zeer omvangrijk, want de altcoins zijn immers alle cryptocurrencies naast Bitcoin. Daarnaast kan iedereen zeer gemakkelijk een eigen cryptocurrency lanceren op een blockchain.

Hierdoor is het aantal altcoins zeer groot en er komen dagelijks nieuwe coins bij. Het is daarom lastig om een precies aantal te noemen. Toch kunnen we vrij zeker stellen dat het aantal altcoins tienduizenden bedraagt. Een preciezere schatting met behulp van CoinmarketCap brengt ons tot een aantal tussen de 25.000 en 30.000 altcoins.

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (13)

Hoe vind je de beste altcoins?

De 25.000 tot 30.000 altcoins kunnen onmogelijk allemaal parels zijn. Er zitten namelijk ook mindere projecten tussen die een slechte use case of businessmodel hebben.

Maar hoe selecteer je de beste altcoins? En hoe weet je welke altcoin gaat stijgen of welke altcoin gaat exploderen? Dat zullen we hieronder uitleggen aan de hand van een aantal belangrijke factoren.

Onderzoek de use cases

Het belangrijkste aspect bij het vinden van de beste altcoins in 2024 zijn use cases. De use case van een cryptomunt geeft aan wat het daadwerkelijk nut is van de munt.

Zo kun je met sommige altcoins bijvoorbeeld producten of diensten kopen in het ecosysteem, zoals bij yPredict, van het crypto project. En soms kun je met de crypto de transactiekosten betalen op het netwerk, zoals bij Ethereum.

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (14)

In de regel geldt: hoe meer use cases een crypto heeft, des te meer vraag kan ontstaan naar een munt. Want als de altcoins op verschillende manieren gebruikt kunnen worden, dan kan er op meerdere manieren een organische vraag ontstaan. En meer vraag naar een crypto betekent zeer positieve dingen voor de altcoins koers.

Kijk naar social media

Het is altijd raadzaam om social media goed in de gaten te houden. Op social media zoals X, voorheen Twitter, en Reddit, dienen namelijk vaak als etalage voor de beste altcoins 2024 en de nieuwste altcoins.

Daarnaast kun je via social media snel vinden welke altcoin gaat exploderen in de toekomst. Zo is er veel hype rondom de beste altcoins ontstaan op social media. Denk hierbij aan Dogecoin en Shiba Inu. Daar zorgde een Tweet van Musk voor een immense stijgen van de koers.

Van de beste altcoins 2024 heeft Smog Token de beste papieren om ook zo’n hype te creëren. Het is dus raadzaam om dit project goed in de gaten te houden.

Zoek interessante presales

Het onderscheidende aspect van presales is dat je de beste altcoins zeer goedkoop kunt inslaan. Zodoende kun je maximaal profiteren van de beste altcoins 2024 tijdens toekomstige koersstijgingen.

Met name bij een meme coin presale zoals de Smog Token kun je een aardige slag slaan. Meme coins hebben in het verleden uitgewezen tot extreme, en haast ondenkbare, hoogtes te kunnen stijgen.

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (15)

Als je deze munten tijdens de crypto presale in had kunnen slaan, dan had je nu heel veel kapitaal kunnen hebben om nog meer te investeren in de beste altcoins 2024. En daardoor kan je kapitaal zelfs nog meer toenemen.

Blijf up-to-date over de cryptomarkt

De cryptomarkt is nog steeds zeer volatiel. Het is daarom zeer belangrijk dat je goed op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen, want nieuwe rondom de cryptomarkt kan veel invloed hebben op de altcoins koers.

Zo kondigde het bedrijf van Elon Musk, SpaceX, aan dat ze minder vertrouwen hadden in Bitcoin. Op hun balans hadden ze namelijk minder waarde toebedeeld aan hun Bitcoin assets. Als gevolg hiervan daalde de waarde van Bitcoin van €28.000 naar €24.000. Dit had ook zijn invloed op de beste altcoins 2024 koersen.

Nu naar Bitcoin Minetrix

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Hoe vind ik de nieuwste altcoins?

De nieuwste altcoins kun je op verschillende manieren vinden. Zo kun je bijvoorbeeld deze site in de gaten houden. Wij zijn iedere dag bezig met het uitzoeken van de beste altcoins 2024 met potentie.

Zo onderzoeken we heel veel nieuwe altcoin presales en beoordelen we ze aan hun use case, community en utility. Dit communiceren wij weer naar jou in onze beste altcoins top 10.

Je kunt zelf ook op onderzoek gaan en de beste altcoins 2024 proberen te vinden met behulp van de bovenstaande factoren. Dit kan echter wel een tijdrovend proces zijn.

Daarnaast kun je CoinmarketCap in de gaten houden voor de lancering van nieuwe bitcoins of nieuwe altcoins zoeken via een goed gereguleerde broker zoals eToro.

Hoe koop je altcoins?

Je kunt de beste altcoins 2024 op verschillende manieren aanschaffen. Zo kun je een nieuwe altcoin kopen door deel te nemen aan een presale of je kunt de beste altcoins 2024 kopen via een online broker.

Veel van de cryptomunten uit onze altcoin top 10 kun je aanschaffen via online brokers. De veel nieuwere cryptomunten zoals Smog Token is bijvoorbeeld nog niet verkrijgbaar bij deze exchange. In dit geval is aanschaffen mogelijk via de Jupiter Dex.

Afhankelijk van de gekozen presale kan je nu investeren met diverse crypto munten. Onze favorieten zijn Tether (USDT) en Ethereum (ETH). Maar ook Binance Coin (BNB) kan hier uitstekend voor worden gebruikt.

Jupiter Dex – Eenvoudigste plek om altcoins te kopen

Bij eToro is de beste altcoins 2024 kopen zelfs voor beginnende beleggers een fluitje van een cent. Daarnaast zorgt de goede regulering voor een veilig klimaat. Zo wordt eToro door meerdere financiële instanties gecheckt op regelgevingen en de bescherming van eToro beleggers.

Daarnaast kun je bij eToro tegen zeer lage kosten beleggen in de beste altcoins 2024. Bij het kopen of verkopen van cryptomunten betaal je slechts 1% commissie. Dit is een zeer laag percentage in vergelijking met de gas fees op bijvoorbeeld het Ethereum netwerk.

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (16)

Om onze favoriete Smog Tokens te kunnen kopen heb je wel een crypto wallet nodig. Aanraders zijn MetaMask voor gebruik op een PC of laptop en Trust Wallet voor mobiele telefoons.

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (17)

Vervolgens dien je de wallet te koppelen met Jupiter Dex. Hiervoor bezoek je de officiële Smog Token website. Hier klik je op ‘Buy Now’. De website zal je omleiden naar Jupiter Dex, waar je de token kunt aanschaffen. Het enige wat je nog hoeft te doen is je wallet selecteren.

In het menu geef je aan hoeveel Smog Tokens je wilt aanschaffen. De koers per token wordt in hetzelfde menu weergegeven. Kies de optie waarmee je wilt betalen: token of met je eigen creditcard. Geef het aantal tokens aan in het menu en klik op bevestigen. Hiermee is je transactie voltooid.

Nu naar Smog

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Hoe koop je altcoins in een presale?

Naast eToro kun je de beste altcoins 2024 ook aanschaffen via een presale. Via een presale kun je zeer vroeg investeren in toekomstig populaire altcoins.

In onze top 10 altcoins 2024 lijst hebben wij Smog Tokens beoordeeld als beste altcoin van dit moment. We zullen daarom uitleggen hoe je aan Smog Tokens kunt komen.

Het kopen van andere tokens in de presale gaat op een vergelijkbare manier.

Stap 1: Installeer een wallet

In de eerste plaats is het van belang om te beschikken over een wallet. Wij raden hier MetaMask voor aan. Je kunt MetaMask heel gemakkelijk downloaden via de MetaMask website als browser extensie of app. Gebruik je je telefoon, kies dan voor Trust Wallet.

Stap 2: Crypto in wallet toevoegen

Vervolgens is het noodzakelijk om te investeren in cryptomunten, zodat deze aan je wallet kunnen worden toegevoegd. Kies bijvoorbeeld voor Tether (USDT), Ethereum (ETH) of Binance Coin (BNB).

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (18)

Stap 3: Koppelen wallet met Jupiter DEX.

Ga naar de officiële Smog Token website en selecteer de optie ‘Buy Now’. Dit zal je doorsturen naar de Jupiter Dex: de plek waar je de token kunt kopen. Selecteer de wallet die je wilt gebruiken en klik op bevestigen.

Stap 4: Tijd om te investeren

Na het succesvol verbinden met je wallet kan je in het menu aangeven hoeveel tokens je precies wilt aanschaffen. De koers van de Smog Token wordt in het menu weergegeven. Selecteer de token waarmee je wilt betalen of maak gebruik van je creditcard als betaalmiddel. Klik op bevestigen om je aankoop te voltooien.

Welke risico’s zijn er bij altcoin traden?

Investeren in cryptocurrencies kan risicovol zijn als je niet goed weet waar je mee bezig bent. Dit komt voornamelijk door de volatiliteit en doordat er ook veel slechte projecten op de markt zijn.

De volatiliteit wordt nog steeds veel beïnvloed door, nieuws, social media, invloedrijke personen en nieuwe standpunten van financiële instanties en overheden. Veranderingen op deze gebieden kunnen zorgen voor flinke prijsveranderingen.

Daarnaast moet je goed onderzoek doen naar de levensvatbaarheid van een nieuwe altcoin voordat je erin investeert. Beoordeel bijvoorbeeld zorgvuldig de use cases en de professionaliteit van het team. Zo weet je zeker of je te maken hebt met de beste altcoins 2024.

Hieronder volgen nog een aantal punten voor het verkleinen van het risico bij het investeren in de beste altcoins 2024:

  • Zorg voor spreiding: Door een goede spreiding verklein je het risico over je gehele portefeuille. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet alleen investeert in presales, maar zorg ook voor ‘stabielere’ investeringen. Een voorbeeld hiervoor is een altcoin top 10 op CoinmarketCap zoals Ethereum.
  • Stop-Loss/Take-Profit: Via veel exchange kun je een stop-loss en take-profit functie instellen. Dit zijn bepaalde vooraf ingestelde niveaus waarbij je positie automatisch gesloten wordt. Met de stop-loss functie kun je eventueel verlies beperken en via de take-profit functie kun je jezelf verzekeren van een bepaalde winst.
  • Dollar Cost Average Methode: Zorg ervoor dat je niet op één moment koopt of verkoopt. Voor de beste gemiddelde prijs kun je het beste je investering op verschillende momenten kopen en verkopen. Zo krijg je de beste gemiddelde prijs voor je belegging. Het lukt namelijk bijna niemand om in het dal te kopen en op de piek te verkopen.
  • Doe uitgebreid onderzoek: Doe van tevoren goed onderzoek naar de altcoin waarin je wil investeren. Door goed te kijken naar bijvoorbeeld de uses case, de hype op social media of ander nieuws rondom het project kun je een goede inschatting maken welke altcoin gaat stijgen en verklein je de risico’s.

Conclusie – Beste altcoins kopen

In deze gids hebben we de beste altcoins 2024 besproken en welke altcoins kopen verstandig kan zijn. Allereerst hebben we behandeld wat altcoins precies zijn en hebben we onze altcoins top 10 samengesteld.

In onze beste altcoins top 10 hebben we de nieuwe altcoin van Smog Token beoordeeld als een van de beste altcoins 2024. Deze token heeft als doel om jou rijk te maken, en daar hebben ze hele goede papieren voor.

Smog Token stelt 35% beschikbaar voor de grootste Solana airdrop ooit. Ook wilt het team de helft van de beschikbare 1,4 miljard tokens investeren in marketingdoeleinden.

Nu naar Smog

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Referenties

https://www.businessinsider.nl/meme-coins-shiba-inu-top-10/

https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5224169/nft-digitale-kunst-handel

https://www.afm.nl/nl-nl/consumenten/themas/crypto/risicos-van-crypto

https://www.telegraaf.nl/financieel/2360656/investeren-in-crypto-s-is-gokje

Veelgestelde vragen over de top 10 altcoins

Wat is een altcoin?

Wat zijn de beste altcoins 2024?

Welke altcoins gaan stijgen?

Welke altcoins hebben toekomst?

Beste altcoins van 2024 - Bekijk nu de Top 10 Beste Altcoins (2024)

FAQs

What are the best altcoins to buy in 2024? ›

Top 10 Altcoins to Invest in 2024: BlockDAG Shines Bright With 20,000x Potential Amongst Ethereum, BNB, Solana and More
  • XRP: Pioneering Payments.
  • Dogecoin: The Meme Phenomenon.
  • Cardano: Promises of Scalability.
  • Avalanche: Challenging Ethereum.
  • Shiba Inu: Decentralised Ambitions.
  • Bitcoin Cash: The Alternative Payment System.
4 days ago

What are the top 10 altcoins? ›

  • BlockDAG: Pioneering the Future of Blockchain.
  • Ethereum: The dApp Powerhouse.
  • BNB: Expanding Its Ecosystem.
  • Solana: Innovating with Speed.
  • XRP: Revolutionizing Ripple's Payment Framework.
  • Dogecoin: From Meme to Mainstream.
  • Cardano: Betting on Efficiency.
  • Avalanche: The Ethereum Challenger.
3 days ago

Which coin will reach $1 in 2024? ›

Synopsis. Exploring the potential cryptocurrencies like Pikamoon, Dogecoin, Book of Meme, Rosewifhat, and Zilliqa as contenders to hit the $1 milestone. Key factors like utility, viral potential, and clear roadmaps suggest their potential amidst market sentiment and unique tokenomics.

Which crypto can give 1000x in 2024? ›

Here's a quick overview of what coins have the potential to be the next 1000x cryptocurrencies.
  • Dogeverse (DOGEVERSE) – Most likely crypto with 1000x with over 600,000% staking APY.
  • WienerAI (WAI) – Potential 1000x coin merging meme coins with AI.
  • Slothana (SLOTH) – New Solana-based meme coin with an explosive launch.
5 days ago

What will be the next big crypto in 2024? ›

JUP, launched in March 2024, is already up 150% on the monthly. With a $2 billion market cap, JUP can potentially do a 5-8x over the next two years. Dogwifhat (WIF), a memecoin on Solana, has managed to attract new retail users into the popular meme coin space on Solana.

What coins will 100x in 2024? ›

Meme coins often hook traders in with the chance to win big. There are a ton of these trendy tokens out right now, but KangaMoon (KANG), Book of Meme (BOME) and Dogecoin (DOGE) all stick out as top contenders for 2024.

What cryptos are set to explode in 2024? ›

This article will introduce five top cryptocurrencies that are tipped to explode in 2024: Pikamoon, Solana, The Graph, Sei, and Cosmos. Diving deeper, we'll explore the factors that may contribute to their explosive growth, analyse market trends and insights, and examine investment strategies.

Which crypto will make me a millionaire? ›

Bitcoin:

With institutional adoption on the rise and growing mainstream acceptance, Bitcoin remains a staple in any crypto portfolio. As a store of value and hedge against inflation, Bitcoin's scarcity and deflationary nature make it a compelling long-term investment for millionaire hopefuls.

Which coin will be best by 2025? ›

Top 6 cryptos under $1 that could do 100x by 2025
  • Smog Token (SMOG) Smog Token has taken the crypto world by storm since its recent launch on the Solana blockchain. ...
  • Bitcoin Minetrix (BTCMTX) ...
  • Sponge V2 (SPONGEV2) ...
  • Meme Kombat ($MK) ...
  • Verasity ($VRA) ...
  • Beam ($BEAM) ...
  • Conclusion.
Feb 15, 2024

Which coin will give highest return in 2025? ›

Ethereum (ETH-USD) is simultaneously one of the most and least likely cryptocurrencies to return 5X by 2025. In order for that to happen the price would have to land somewhere between $15,000 and $16,000. That would roughly triple the all-time high price of Ethereum, which was reached back in November of 2021.

Which coin gives the highest return? ›

Binance Coin (BNB)

In the last year, Binance Coin has delivered a whopping return of over 1000%, making it one of the best-performing cryptocurrencies on the market.

What is the best crypto for fast profit? ›

Best Cryptos For Day Trading
  • Bitcoin.
  • Ethereum.
  • Binance Coin.
  • Ripple (XRP)
  • Solana.

Which cheap crypto has the most potential? ›

The Top 13 Cheapest Cryptos to Buy in 2024
  • Sponge V2 (SPONGEV2) – Upgraded token version offers up high-staking APYs and a presale price of $0.002154.
  • Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Cheap stake-to-mine crypto priced at $0.0143.
  • WienerAI (WAI) – Among the cheapest meme coins in 2024.
Apr 22, 2024

Which altcoin will explode in 2025? ›

In turn, the entire cryptocurrency market could be pulled much higher again making it a particularly exciting time for crypto investors.
  • Cryptos With Explosive Potential: Ethereum (ETH-USD) ...
  • XRP (XRP-USD) ...
  • Cryptos With Explosive Potential: Cardano (ADA-USD) ...
  • Dogecoin (DOGE-USD) ...
  • Shiba Inu (SHIB-USD) ...
  • NEAR Protocol (NEAR-USD)
Mar 7, 2024

What is high potential crypto in March 2024? ›

In conclusion, Solana, Avalanche, and Bitcoin represent three cryptocurrencies with immense potential in March 2024. While Solana and Avalanche showcase technological innovation and rapid growth, Bitcoin remains a stalwart in the market despite facing evolving challenges.

What crypto to invest in March 2024? ›

Ethereum (ETH-USD) is the second-largest crypto by market cap and arguably the one holding the most real-world utility. In the last six months, ETH has witnessed an impressive 108% increase, mirroring the broader market trends and buoyed by the news of a potential Ethereum ETF following the approval of a Bitcoin ETF.

Which meme coin will explode in 2024? ›

There are a ton of these trendy tokens out right now, but KangaMoon (KANG), Book of Meme (BOME) and Dogecoin (DOGE) all stick out as top contenders for 2024. While BOME and DOGE are well-established, KANG is a Stage 5 presale star that could surge to $1 in 2024.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 6237

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.