Vacatures - Financial Business Analyst - Amsterdam UMC (2024)

Vacatures - Financial Business Analyst - Amsterdam UMC (1)

Werken bij Amsterdam UMC

Wil je betrokken zijn bij de wereld van zorgdeelnemingen, joint ventures, wetenschappelijk onderzoek en medische start ups? Dan is de rol van Financial Business Analyst bij Amsterdam UMC zeker iets voor jou.

Financial Business Analyst

Vragen?

Solliciteer direct

  • Aantal uur: 24 36 uur per week
  • Diensten: Dag diensten
  • Werklocatie: Beide locaties Amsterdam UMC
  • Contractvorm: bepaalde tijd
  • Salaris: € 4.498 - € 6.156
  • Reageer tot en met: 25 februari 2024

Solliciteer direct Reageer binnen 5 dag(en)

Wat ga je doen?

AMC en VUmc zijn we per 1 januari 2024 gefuseerd tot Amsterdam UMC. Onderdeel daarvan is een participatiemaatschappij die zich richt op ondernemingen actief in de healthcare. Momenteel zijn ongeveer 25 veelbelovende dochterondernemingen (BV’s) van verschillende omvang nog ondergebracht in 2 holdingstructuren (AMC en VUmc). in 2024 zullen deze juridisch samengaan en verder als één holdingstructuur genaamd Amsterdam UMC holding BV.

Als Financial Business Analyst fungeer je als zelfstandige sparringpartner van de holdingdirectie en de bestuurders van de verschillende BV`s verbonden aan Amsterdam UMC. In deze spilfunctie overzie jij Amsterdam UMC overstijgend de BV`s, ben je als adviseur betrokken bij bestuurs- en aandeelhoudervergaderingen van bestaande en nieuwe initiatieven. Ook ben je vanuit het belang van Amsterdam UMC verantwoordelijk voor de P&C cyclus van de holding. Je hebt hierover frequent contact met onder andere de holdingdirectie, bestuurders, de bestuurssecretaris, juristen, treasury, de financials van de BV`s en je collega`s van planning & control.

Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn o.a.:

  • Zorg je ervoor dat de P&C-cyclus van de holding goed verloopt. Je draagt zorg voor de kwartaalrapportage en het optimaliseren van de P&C cyclus door verdere standaardisatie en synchronisatie van de financiële gegevens.
  • Je ziet toe op tijdige aanlevering van de financiële rapportages, begrotingen en jaarrekeningen van de BV`s, hiervoor onderhoud je frequent en goed contact met de financiële afdelingen van de desbetreffende BV`s.
  • Analyseren en beoordelen van de kwaliteit van jaarrekeningen en begrotingen en opstellen van periodieke (bevindingen) rapportages richting holdingdirectie. Verwerken van cijfers in de begrotingen en kwartaalrapportages van de holding en van Amsterdam UMC, hierbij werk je nauw samen met collega’s van de financiële administratie.
  • Voorbereiden van bestuur- en aandeelhoudersvergaderingen, en adviseren van de holdingdirectie over ontwikkelingen. Alsook het coördineren van de uitvoering van financiële aandeelhoudersbesluiten en het toezien op de gemaakte afspraken
  • Als financieel adviseur betrokken zijn bij de (financiële) evaluatie van nieuwe samenwerkingsinitiatieven die onderdeel uit gaan maken van de holdingstructuur.
  • Bijdragen aan een optimale dossiervorming vanaf moment dat beide holdingstructuren (AMC en VUmc) juridisch zijn gefuseerd.
  • Ondersteuning bij financieel due diligence onderzoek.

Vragen over deze functie?

Vacatures - Financial Business Analyst - Amsterdam UMC (3)

David Power +31611037875 Recruitment Adviseur

Wat neem je mee?

  • Een afgeronde economische, bedrijfskunde of accountancy opleiding op hbo-/wo niveau in combinatie met 3-5 jaar werkervaring.
  • Relevante ervaring en affiniteit met treasury en financiering van ondernemingen.
  • Ervaring met het analyseren van jaarrekeningen, bij voorkeur uit verschillende sectoren.
  • Een sterk ontwikkeld analytisch denkvermogen en cijfermatig inzicht.
  • Kennis van financiële automatiseringssystemen en maakt nieuwe systemen snel eigen.
  • Bovengemiddelde Microsoft Excel vaardigheden.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Klantgerichtheid, flexibiliteit en uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Beweegt zich makkelijk in een complexe organisatie/matrix structuur
  • kennis van de financiële stromen en wet- en regelgeving in de gezondheidszorg is een pré.

Wat bieden we jou?

  • Een jaarcontract met uitzicht op eenvast contract.
  • Inschaling in salarisschaal 11: € 4.498 tot € 6.156 brutobij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring). Daarnaast ontvang je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • De mogelijkheid jouw werkdagen flexibel in te delen en ook in de toekomst gedeeltelijk vanuit huis te werken.
  • Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz.
  • Pensioenopbouw bij het ABP, waarvan wij 70% van de premie betalen.
  • Een (gedeeltelijke) vergoeding van je OV-reiskosten. Kom je liever op de fiets? Dan hebben we een goede fietsregeling.
  • Een actieve personeelsvereniging én Jong Amsterdam UMC vereniging, die beide leuke (sportieve) activiteiten en evenementen organiseren.

Bekijk alle arbeidsvoorwaarden van Amsterdam UMC

Waar ga je werken?

Amsterdam UMC bouwt aan een samenleving waarin ziekten worden voorkomen en patiënten worden genezen. We zijn er als de aandoening bijzonder is en de behandeling complex. We leiden de beste artsen en verpleegkundigen op. We doen internationaal mee aan de top van het wetenschappelijk onderzoek en maken medische doorbraken beschikbaar voor zo veel mogelijk mensen. We reiken de hand aan de Amsterdamse regio, en aan iedereen die met ons gezond leven wil bevorderen en hoge kwaliteit van zorg wil leveren.

Je gaat onder meer nauw samenwerken met de Treasurer van Amsterdam UMC en diverse enthousiaste collega’s. Hiërarchisch val je onder leiding van de manager planning & control. Het team planning & control is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van een integrale planning & control cyclus binnen Amsterdam UMC. Het team is centraal aangesteld en werkt nauw samen met controllers binnen de verschillende divisies en diensten van Amsterdam UMC.

Veranderingen brengen kansen
De afgelopen jaren hebben vele veranderingen met zich meegebracht. Vele specialismen, poliklinieken en verpleegafdelingen zijn verhuisd of zullen gaan verhuizen van de locatie AMC naar VUmc, en andersom. Waar nieuwe afdelingen gevormd gaan worden, ontstaan kansen om ons werk nog beter te organiseren en steeds vaker ook met andere zorgpartijen initiatieven te ontplooien. Goede zorg is teamwerk binnen Amsterdam UMC: tussen artsen en verpleegkundigen, receptionisten en beveiligers, voedingsassistenten, koks, onderzoekers en administratief medewerkers: iedereen draagt een steentje bij.

De cultuur is open en de samenwerking over het algemeen laagdrempelig. Bovendien streven we naar gelijke kansen voor iedereen. Dat betekent dat er ruimte is voor een ieders cultuur, afkomst, ideeën en creativiteit. Bekijk onze aanpak omtrent diversiteit en inclusie.

Wat kun je verwachten?

Een baan in onze prachtige hoofdstad

Werken bij dé favoriete werkgever in de zorg (intermediair 2021)

Alle collega's hebben hetzelfde doel: bijdragen aan de zorg voor morgen

Er is ruimte voor ontplooiing, verdieping en verbreding van je kennis

Een actieve personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert en korting op producten en diensten voor jou regelt

Amsterdam UMC innoveert continu, dat vraagt om een flexibele instelling van iedereen

Twee grote locaties, goed voor je stappenteller!

Je hebt meer dan 19000 collega’s die je niet allemaal persoonlijk zult leren kennen

Het verhaal van Amsterdam UMC Bekijk de video’s en leer meer over onze organisatie

Vacatures - Financial Business Analyst - Amsterdam UMC (4)

Amsterdam UMC

Vacatures - Financial Business Analyst - Amsterdam UMC (5)

Tulp

Vacatures - Financial Business Analyst - Amsterdam UMC (6)

Verpleegkundige visie

Laten we kennis maken

Kandidaten zullen doorlopend uitgenodigd worden voor een gesprek en de vacature zal sluiten wanneer er een geschikte kandidaat gevonden is.

Heb je nog vragen? Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bijIngrid Hissink, viai.hissink@amsterdamumc.nl of bij Krijn Haak, Treasurer, viak.haak@amsterdamumc.nl.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij David Power, Recruitment Adviseur, via d.g.power@amsterdamumc.nl

Eenreferentiecheck, assessment en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Kom je bij ons in dienst, dan vragen we voor een aantal functiegroepen standaard een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Leeshierwat dit inhoudt en of het voor jouw functie van toepassing is.

Interne kandidatenkrijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Senior Financial Business Analyst Finance • bepaalde tijd • 24 - 36 uur Wil je betrokken zijn bij de wereld van zorgdeelnemingen, joint ventures, wetenschappelijk onderzoek en medische start ups? Dan is de rol van...
Projectadministrateur Wetenschappelijk Onderzoek Finance • bepaalde tijd met uitzicht op vast • 32 - 36 uur Wil jij als Projectadministrateur samen met onze Project Controllers het financiële beheer voeren over onze projecten? Solliciteer dan snel!
Project Controller Finance • bepaalde tijd met uitzicht op vast • 24 - 36 uur Vind je het leuk om onze Projectleiders te ondersteunen (enerzijds als controller en anderzijds als relatiemanager) bij de medisch-wetenschappelijke...

Bekijk alle vacatures

Vacatures - Financial Business Analyst - Amsterdam UMC (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 5774

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.